De aansprakelijke moet betalen

Het is een misverstand dat letselschadeslachtoffers hoge bedragen moeten betalen voor rechtshulp. De redelijke juridische kosten voor rechtsbijstand komen immers boven op de claim die wij voor u indienen bij de aansprakelijke partij. Meestal is dit de aansprakelijke verzekeraar en deze dient ook de kosten voor rechtsbijstand te vergoeden. Dit is vastgelegd in de wet en rechters hebben zich daaraan te houden. 

100% voor u?!

Een ander misverstand is dat u er verstandig aan zou doen een percentage van de uitgekeerde schadevergoeding af te staan. Dit in ruil voor de belofte dat men de rechtsbijstand dan voor u altijd gratis zou doen. Dit is zeker bij aansprakelijkheid misleidend omdat de redelijke kosten voor rechtsbijstand sowieso dienen te worden vergoed. Daarbij laat men zich vaak zonder u te informeren betalen en ontvangt men dus een dubbele vergoeding voor rechtsbijstand. 

Transparantie en onafhankelijkheid

Wij zijn van mening dat als een verzekeraar meent dat bepaalde kosten voor rechtsbijstand niet zouden behoeven te worden vergoed u het recht heeft dat te weten. Nu laten veel advocatenkantoren en bureaus, zonder u te informeren, de niet vergoede kosten hoog oplopen en dat maakt dat hun onafhankelijkheid onder druk komt te staan. Een lager schadebedrag voor u ten onrechte positief adviseren in ruil voor alsnog alle openstaande kosten vergoed te krijgen, is dan een reëel gevaar. U kunt dan beter wat herinvesteren van wat u tijdens de rit ontvangt. In veruit de meeste gevallen komt u dan onderaan de streep veel beter uit.

No-cure-no-pay alleen onder strikte voorwaarden

Het principe no-cure-no-pay is komen overwaaien uit Amerika, waar niets is geregeld over de kosten van de advocaat. In Nederland is dit bij wet wel duidelijk geregeld als u wordt bijgestaan door een gespecialiseerd letselschadeadvocaat. Neemt u contact met ons op en we kunnen met één telefoontje vertellen of ook in uw schadegeval een soortgelijke afspraak voordelig kan zijn.

WILT U DAT WIJ CONTACT MET U OPNEMEN?
Uw naam*
Telefoonnummer of email*
Captcha*
Captcha

Toetsing NOvA

De wettelijke regeling van een no-cure-no-pay-afspraak valt bij advocatenkantoor VERMEEREN Letselschade onder de gedragsregels, strenge toetsing en controle van de Nederlandse Orde van Advocaten. Met name wordt daarbij gelet op uw belang. Dit vaak in tegenstelling tot no-cure-no-pay-afspraken bij niet-advocaten, waar geen toetsing is en uw belang vaak niet voorop staat.

Rechtsbijstandverzekering

Wanneer u een rechtsbijstandverzekering heeft, dienen zij de juridische kosten te dekken. Vermeeren Letselschade zorgt voor behoud van zogenaamde procesdekking bij een gerechtelijke procedure en declareert in het voortraject de kosten bij de tegenpartij. Een second opinion over de werkwijze van uw rechtsbijstandverzekeraar kunt u op grond van de geschillenregeling altijd op kosten van de rechtsbijstandverzekeraar door ons laten uitvoeren. U ontvangt dan een voor de verzekeraar bindend advies. Ze moeten dus verder op onze aanwijzingen.

Second opinion

Steeds vaker worden slachtoffers van letselschade voor de tweede keer slachtoffer doordat zij via het internet of mooie folders verkeerd terecht zijn gekomen. Slachtoffer wordt u vaak maar één keer en met certificaten en keurmerken voor advocaten bent u dan niet bekend. Na verloop van tijd merken slachtoffers gelukkig dat er iets niet klopt. Als dit bij u het geval is of als u sowieso eens een ander naar uw zaak wilt laten kijken, aarzel dan niet om geheel vrijblijvend een second opinion te vragen bij Vermeeren Letselschade.

Lees meer